Zanimivosti

V ljubljanskem živalskem vrtu bodo na ogled „žive jaslice“

Zanimivosti - sreda, 11.12.2013 ob 13:19
Avtor: ta

Prazniki se bližajo in tudi Živalski vrt Ljubljana bo kmalu zaživel v znamenju božiča. V soboto, 21., nedeljo, 22., in četrtek, 26. decembra (vsakokrat ob 17. uri) vabijo na glasbeno scenski dogodek z naslovom Božična zgodba.    

Polurna prireditev bo  potekala na slovenski kmetiji v ZOO Ljubljana pred idilično kmečko bajto in 300 let staro kaščo. Božična zgodba bo predstavljena z igranimi prizori z liki, ki jih bodo igrali zaposleni v živalskem vrtu skupaj z živalmi. Za pravo božično razpoloženje bo poskrbljeno s svetlobnimi efekti in božičnimi pesmimi, ki jih bodo izvajali pevci mešanega pevskega zbora župnije Ljubljana-Polje in seveda poseben gost, odličen operni pevec Nace Junkar.
Idejni vodja in organizator dogodka je Marjan Kastelic, dr. vet. med., ki je tudi vodja veterinarske službe v ZOO Ljubljana. Glasbeno scenski dogodek nastaja pod vodstvom režiserja Lojzeta Stražarja, kostume pa je oblikovala prof. Alenka Bartl.
Božično novoletno vzdušje bodo dodatno popestrili z lučkami in stojnicami s toplimi napitki ter prazničnimi prigrizki. Vsakokrat ob 16. uri se bo začela organizirana predstavitev živali, ki nastopajo v božični zgodbi (slon, kamela, konj, osel, koza in ovca). Vstopnice za ogled prireditve po rednih dnevnih cenah bo mogoče vse tri dneve kupiti na blagajni ZOO Ljubljana do 17. ure.

 

Komentarji
  1. Dodaj komentar