Avtomobili in druge skušnjave

 • Hvaležno družinsko živinče
  Dacia dokker je tipični mešanec med lahkim dostavnikom in enoprostorcem, a z rekordno nizko ceno, ki se začne pri 9.230 evrih. (Foto: Boris Lenič)
  Avtomobili in druge skušnjave - petek, 28.03.2014 ob 09:25

  Hvaležno družinsko živinče

  Bilo je nekoč: poceni kupiti kolikor toliko močno živinče, da bo ob zmerni hrani opravilo veliko dela. Dosti drugačne niso želje danes: za zmerno ceno izbrati avto, ki bo – spet ob...  Preberi »
 • Družinsko prerekanje ni potrebno
  Mazda3 s samosvojo všečno podobo in sodobno tehnologijo (skyactiv) prepriča številne, ne nazadnje ji je le za malo ušel naslov slovenski avto 2014. (Foto: Boris Lenič)
  Avtomobili in druge skušnjave - četrtek, 27.03.2014 ob 09:59

  Družinsko prerekanje ni potrebno

  Zagotovo bi bilo pri odločanju na družinskem svetu o izbiri mazde3 precej bučno. Ženski del bi se najverjetneje zavzemal za limuzino (»ima lepši zadek«), moški za petvratno...  Preberi »
 • Privlačnost zajetnih zadkov
  Škoda octavia combi je najbolj racionalna z 1,6-litrskim dizelskim motorjem za nekaj manj kot 20.000 evrov, kakršnih pri nas največ prodajo. (Foto: Boris Lenič)
  Avtomobili in druge skušnjave - torek, 25.03.2014 ob 09:48

  Privlačnost zajetnih zadkov

  Avto – ob tem, da ni preveč drag – mora ob relativno majhnih zunanjih merah nuditi dovolj prostora potnikom in prtljagi. Takšne devize se držijo tudi številni slovenski kupci, zato...  Preberi »
 • Mercedesa skušata nagovoriti (nekaj) mlajše kupce
  Mercedes vstopa z modelom GLA med manjše cestne terence, ki so zadnje čase sila priljubljeni; začetna cena 29.280 evrov – za bencinski model 200. (Foto: Boris Lenič)
  Avtomobili in druge skušnjave - ponedeljek, 17.03.2014 ob 09:48

  Mercedesa skušata nagovoriti (nekaj) mlajše kupce

  Pri Mercedesu imajo že vrsto let posebne skrbi; da so njihovi povprečni kupci kar v letih. Zato bosta imela najnovejša predstavnika še posebno nalogo. Nova generacija razreda C in manjši...  Preberi »
 • Rešene težave s težo
  Carthagovi integrirni avtodomi, izdelani v Sloveniji, so po zunanji podobi nezgrešljivi, cena testnega modela c-tourer I 142 je 86.875 evrov. (Foto: Boris Lenič)
  Avtomobili in druge skušnjave - torek, 11.03.2014 ob 10:03

  Rešene težave s težo

  Težav s prekomerno težo dandanašnji nimajo samo številne ženske in ob njih ne tako malo moških. Podobno mrkih pogledov na tehtnico so tudi pri avtih (zavoljo večje porabe goriva) in zlasti...  Preberi »
 • Ženevski avtomobilski blišč
  Tudi nova generacija twinga prihaja iz novomeškega Revoza. Organizatorji so ga proglasili za eno osrednjih zvezd ženevskega salona. Oblikovno je povsem drugačen od predhodnika, a po novem z motorjem in pogonom zadaj. V Sloveniji ga bodo začeli prodajati j
  Avtomobili in druge skušnjave - sreda, 05.03.2014 ob 10:32

  Ženevski avtomobilski blišč

  Štirikolesni novinci – pravijo, da jih je kar okrog 160 – se te dni (do 16. marca) bleščijo pod žarometi 84. Ženevskega avtomobilskega sejma. Nova pločevina na kolesih, zlasti...  Preberi »
 • Golf z veseljem nosi velik nahrbtnik
  Golf variant z optično prijetnim karavanskim zadkom je v povprečju za 700 evrov dražji od motorno in opremsko primerljive petvratne kombilimuzinske različice. (Foto: Boris Lenič)
  Avtomobili in druge skušnjave - ponedeljek, 24.02.2014 ob 12:36

  Golf z veseljem nosi velik nahrbtnik

  Tudi pri golfovi družini se je (kot že tolikokrat pri podobnih primerjavah) potrdilo: karavanska različica je z uporabnostnega pa tudi vizualnega stališča vredna doplačila glede na osnovno...  Preberi »
 • Zimska osvežitev in nadgradnja
  Alfa romeo giulietta ohranja športno srce, zraven pa vsakdanjo uporabnost s sodobnejšo tehnologijo, za začetno ceno 15.950 evrov. (Foto: Boris Lenič)
  Avtomobili in druge skušnjave - torek, 11.02.2014 ob 14:06

  Zimska osvežitev in nadgradnja

  Sneg in žled nista ustavila dveh štirikolesnih novincev, ki sta se minule dni pripeljala v Slovenijo. No, nista ravno nova, bolj gre za lepotno osvežitev in tehnološko nadgradnjo. Sicer pa sta...  Preberi »
 • Podivjana konjenica
  Golf GTI je iz generacije v generacijo pojem Volkswagnove športne usmeritve ljudskega avtomobila. (Foto: Boris Lenič)
  Avtomobili in druge skušnjave - ponedeljek, 03.02.2014 ob 11:54

  Podivjana konjenica

  Okoli sto konj je za vsakodnevne avtomobilske potrebe nekakšna zgornja racionalna mera. Saj so takšna vozila povsem zadovoljiva glede pospeškov in hitrosti, pa hkrati tudi vzdržne bencinske...  Preberi »
 • Škoda octavia slovenski avto 2014
  Octavia je prinesla prvo zmago znamki Škoda v 22-letni zgodovini izbora slovenskega avta leta. (Foto: Boris Lenič)
  Avtomobili in druge skušnjave - torek, 14.01.2014 ob 13:16

  Škoda octavia slovenski avto 2014

  Škoda, da je octavia postala slovenski avto leta 2014. Tega sploh ne mislimo avtomobilski novinarji, ki smo najbolj priljubljenemu češkemu modelu radodarno delili točke na sklepnim...  Preberi »